Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Пълнозърнести бисквити с лимец, мед и стафиди

Пълнозърнести бисквити с лимец, мед и стафиди

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Пълнозърнести бисквити с лимец, мед и стафиди
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
18/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Направете повечко от тези пълнозърнести бисквитки, защото всички вкъщи ще искат да си вземат и за работа, и за училище"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 120 г (двузърнест лимец)
  • овесени ядки - 6 с.л. (фини)
  • яйца - 1 бр.
  • мед - 3 с.л.
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • ябълки - 1 бр.
  • стафиди - 3 с.л. (тъмни)
  • орехи - 3 с.л. нарязани
  • канела - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете една средна сладка ябълка на едро ренде.

Изцедете пресен лимонов сок и залейте с него ябълката.

Разбийте яйцето и прибавете към него меда, зехтина и прясното мляко.

Разбъркайте добре, докато медът се разтвори напълно.

Добавете овесените ядки и настърганата ябълка. Разбъркайте.

Започнете да добавяте брашното на части, бъркайки с лъжица.

Накрая прибавете стафидите, орехите, бакпулвера и канела на вкус. Разбъркайте, за да се смесят добре съставките.

Покрийте тавата на фурната с хартия за печене.

С помощта на две лъжици оформете овесените бисквитки.

Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180°C за 15-20 минути, докато леко се зачервят.

След изпичане охладете върху решетка и съхранявайте в затворена кутия или стъклен буркан.

От това количество направих 20 меки бисквитки, подходящи за добавка към следобедното кафе или чай.

Много вкусни пълнозърнести бисквити с лимец, мед и стафиди, с които да зарадвате вашите близки.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Наистина чудесни!Благодаря за рецептата!
17.02.2022 19:05
1
Анонимен
Анонимен
Страхотни, балансирани и вкусни!
Благодаря за рецептата!
01.12.2021 10:58
1