Начин на приготвяне
Настържете една средна сладка ябълка на едро ренде.
Изцедете пресен лимонов сок и залейте с него ябълката.
Разбийте яйцето и прибавете към него меда, зехтина и прясното мляко.
Разбъркайте добре, докато медът се разтвори напълно.
Добавете овесените ядки и настърганата ябълка. Разбъркайте.
Започнете да добавяте брашното на части, бъркайки с лъжица.
Накрая прибавете стафидите, орехите, бакпулвера и канела на вкус. Разбъркайте, за да се смесят добре съставките.
Покрийте тавата на фурната с хартия за печене.
С помощта на две лъжици оформете овесените бисквитки.
Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180°C за 15-20 минути, докато леко се зачервят.
След изпичане охладете върху решетка и съхранявайте в затворена кутия или стъклен буркан.
От това количество направих 20 меки бисквитки, подходящи за добавка към следобедното кафе или чай.
Много вкусни пълнозърнести бисквити с лимец, мед и стафиди, с които да зарадвате вашите близки.
Да ви е сладко!
Коментари
Благодаря за рецептата!