Начин на приготвяне
Сложете почистената ябълка с лимоновия сок и захарта в блендер. Пуснете да се смели за няколко секунди.
Вариант е и плодът да се настърже на фино ренде и тогава веднага да се смеси със сока от цитруса и захарта.
Содата разбъркайте при киселото мляко.
Сипете брашното с канелата и ванилията в купа и към тях сложете млякото, ябълката на пюре със захарта и кокосовото масло (със свинска мас също се получава страхотно, но трябва да се използва пречистена и без миризма).
Забъркайте с шпатула или дървена лъжица до постигане на хомогенна смес. Ако е рядка, добавете малко брашно, а ако е много гъста - малко кисело мляко или още настъргана ябълка.
Взимайте от тестото с лъжица и слагайте купчинка в тава, покрита с хартия за печене. Сплесквайте и оформяйте кръгли и тънки бисквити. Те могат да се оформят и на ръка, но ръцете трябва да се намазняват обилно, за да не лепне.
Изпечете ябълковите бисквити на два пъти във фурна загрята на 180 градуса. Готови са, когато почервенеят по ръбчетата и замиришат приятно - 15-18 минути.
Колкото по-тънки, толкова по-хрупкави ще са бисквитките. За да се запазят такива, съхранявайте в добре затворен съд или кутия.
Да ви е сладко!
Пълнозърнестите бисквити с лимец, ябълка и канела са готови.