Начин на приготвяне
За бульона сварявате 1 пиле или пилешки бутчета.
Лукът, картофите и чушката се нарязват на ситно и се задушават в мазнината, като аз винаги добавям и малко вода, добавя се и нарязаният на дребно морков, всичко се задушава до златисто, добавят се брашното и червеният пипер при непрекъснато бъркане.
В тенджера с вряща вода слагате пилето или бутчетата, варите, докато месото започне да се отделя от кокала.
Изваждате месото от тенджерата, след това добавяте към вече готовия бульон запръжката, добавяте, черния пипер, розмарина, мащерката и дафиновия лист при непрекъснато бъркане, добавяте и сол на вкус, слагате и фидето и оставяте да поври 5 минути на котлона.
В купичка разбъркайте яйцето и добавете киселото мляко за застройка, внимателно добавете застройката към пилешката супа при непрекъснато бъркане, за да не пресечете яйцето.
Поднесете супата от пилешки бульон - полезна за зимните дни.