Украински блини

Украински блини

ДениславаДенислава
Новак
6
63
37
7
13/12/2020
"Украинските блини се правят по много и никога не остават - правете си изводите колко да вкусни"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 588
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа слагаме яйцата и ги разбираме с миксер за около 1-2 минути.

След това добавяме захарта /като аз слагам 7 с.л. захар, защото ги предпочитаме по-сладки/, разбиваме отново за около 3-4 минути. Получава се пухкава смес с балончета.

В стъклена купичка затопляме киселото мляко в микровълновата печка /около 2-3 минути/. След като сме го затоплили го разбъркваме и добавяме бакпулвера, като ги разбъркваме.

Киселото мляко и бакпулвера постепенно добавяме към яйчната смес, като разбиваме с миксера на бавна степен.

Пресяваме брашното и го добавяме постепенно, докато разбираме с миксера. Накрая слагаме и ванилиите. Гъстотата на получената смес трябва да наподобява тази на кексова смес.

На печката слагаме тигана, намазваме го с малко краве масло /като при палачинките/. Със супена лъжица вземаме от сместа и сипваме в тигана 3 блини. Като ги оформяме леко с лъжицата във формата на кръгчета или елипси.

Печем до златисто от едната страна и после ги обръщаме с помощта на шпатула, и от другата страна отново до златисто.

Да Ви е сладко!

Украинските блини са готови.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар