Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Украински блини

Украински блини

ДениславаДенислава
Новак
77137
Украински блини
Снимка: Ники
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Украинските блини се правят по много и никога не остават - правете си изводите колко да вкусни"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 5 - 7 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка /400 г /
  • брашно - 3 ч.ч.
  • ванилия - 3 бр.
  • краве масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа слагаме яйцата и ги разбираме с миксер за около 1-2 минути.

След това добавяме захарта /като аз слагам 7 с.л. захар, защото ги предпочитаме по-сладки/, разбиваме отново за около 3-4 минути. Получава се пухкава смес с балончета.

В стъклена купичка затопляме киселото мляко в микровълновата печка /около 2-3 минути/. След като сме го затоплили го разбъркваме и добавяме бакпулвера, като ги разбъркваме.

Киселото мляко и бакпулвера постепенно добавяме към яйчната смес, като разбиваме с миксера на бавна степен.

Пресяваме брашното и го добавяме постепенно, докато разбираме с миксера. Накрая слагаме и ванилиите. Гъстотата на получената смес трябва да наподобява тази на кексова смес.

На печката слагаме тигана, намазваме го с малко краве масло /като при палачинките/. Със супена лъжица вземаме от сместа и сипваме в тигана 3 блини. Като ги оформяме леко с лъжицата във формата на кръгчета или елипси.

Печем до златисто от едната страна и после ги обръщаме с помощта на шпатула, и от другата страна отново до златисто.

Да Ви е сладко!

Украинските блини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията