Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновани бели и червени репички

Мариновани бели и червени репички

Мариновани бели и червени репички
Снимка: Виолета Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"В тази марината репичките могат да издържат до 4 седмици в хладилник."

Необходими Продукти

  • За буркан от 720 мл
  • червени репички - 15 бр.
  • бели репички - 5 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - 5 - 6 бр. зърна
  • копър - 2 стр.
  • ябълков оцет - 60 мл
  • вода - 120 мл
  • мед - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновани бели и червени репички - чудесен начин да съхраните повечко репички.

Измиваме и почистваме репичките. Нарязваме ги на тънки кръгчета и ги пълним в буркана. Добавяме чесъна, черният пипер и копъра най-отгоре.

В тенджера изсипваме водата, оцета, солта и захарта и завираме сместа. Сваляме от котлона и добавяме меда.

С тази смес заливаме репичките в буркана.

Затваряме го, докато е още горещ, и го оставяме да изстине на стайна температура, след това прибираме в хладилник.

В тази марината репичките могат да издържат до 4 седмици в хладилник, а може да ги ползвате и за някаква интересна салата от репички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: