Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Пурички»Коледни лешникови пурички

Коледни лешникови пурички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Коледни лешникови пурички
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
5 / 7с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
25
"Празничната трапеза не би била същата без коледните лешникови пурички"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • лешници - 50 г смлени
  • жълтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 70 г
  • краве масло - 125 г
  • бакпулвер - 3 г
  • ванилия - 1 прахче
  • и още
  • шоколад - 120 г
  • лешници - едро смлeни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с щипка сол и 3 г бакпулвер. Изсипете го в купа, добавете двата жълтъка, пудрата захар, ванилията и ситно смлени 50 г лешници.

Прибавете нарязаното студено краве масло. Замесете меко тесто.

Увийте тестото в парче найлон и приберете в хладилник за 1 час. Охладеното тесто разделете на 3 части, за да ви е по-лесно да работите с него.

Всяка част направете на дълъг цилиндър, които нарежете на по 6-7 см по-малки цилиндри.

Наредете цилиндрите в тава, застлана с хартия за печене. Изпечете коледните сладки на 180°C в предварително загрята фурна без вентилатор за около 10 мин. Охладете готовите пурички на решетка.

Разтопете шоколада на водна баня. Потопете всяка пуричка от двета страни в шоколад и по желание поръсете с едро смлени лешници.

Наредете сладките на хартия за печене и оставете да изсъхне шоколадът, преди да ги приберете в добре затварящ се буркан.

Да ви е сладко с тези коледни лешникови пурички!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: