Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Пурички»Коледни лешникови пурички

Коледни лешникови пурички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
25
"Празничната трапеза не би била същата без коледните лешникови пурички"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • лешници - 50 г смлени
  • жълтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 70 г
  • краве масло - 125 г
  • бакпулвер - 3 г
  • ванилия - 1 прахче
  • и още
  • шоколад - 120 г
  • лешници - едро смлeни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с щипка сол и 3 г бакпулвер. Изсипете го в купа, добавете двата жълтъка, пудрата захар, ванилията и ситно смлени 50 г лешници.

Прибавете нарязаното студено краве масло. Замесете меко тесто.

Увийте тестото в парче найлон и приберете в хладилник за 1 час. Охладеното тесто разделете на 3 части, за да ви е по-лесно да работите с него.

Всяка част направете на дълъг цилиндър, които нарежете на по 6-7 см по-малки цилиндри.

Наредете цилиндрите в тава, застлана с хартия за печене. Изпечете коледните сладки на 180°C в предварително загрята фурна без вентилатор за около 10 мин. Охладете готовите пурички на решетка.

Разтопете шоколада на водна баня. Потопете всяка пуричка от двета страни в шоколад и по желание поръсете с едро смлени лешници.

Наредете сладките на хартия за печене и оставете да изсъхне шоколадът, преди да ги приберете в добре затварящ се буркан.

Да ви е сладко с тези коледни лешникови пурички!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: