Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на парчета за готвене, измийте и подсушете.
В тава с капак нагрейте 5 с.л. олио и прибавете месото, поръсете с черен пипер на вкус и почистената от семената и нарязана на ситно люта чушка, пържите до златист цвят на месото.
Нарежете почистените лук, морков и чушки на ивици а праза, преполовете стръковете през средата и нарежете на по-едро.
Прибавете нарязания зеленчук към запърженото до мазнина месо, добавете червения пипер и разбъркайте.
Изчакайте да поомекнат зеленчуците и премахнете тавата от котлона.
Посолете на вкус кавърмата, налейте топлата вода и поръсете с чубрица на вкус.
Поставете капака на тавата и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете лесната кавърма на фурна със свинско месо за около 30-35 минути.
Коментари