Печено агнешко с бяло вино

Печено агнешко с бяло вино
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
5
"ОТ нас да знаете - винаги добавяйте бяло вино при готвенето на агнешкото - променя вкуса и аромата изцяло"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1. 5 кг (порции от цяла плешка и врат)
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • джоджен - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете агнешкото. В купа смесете джоджена със солта, черния, червения пипер и олиото.

С тази марината натъркайте хубаво агнешкото. Наредете го в намазнена тава. Отстрани на месото налейте виното и водата - съотношението трябва да е 50/50.

Покрийте с фолио и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 2 часа.

Махнете фолиото и печете агнешкото до получаване на хрупкава коричка.

Печеното агнешко с бяло вино е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: