Начин на приготвяне
Месото овкусяваме със сухите подправки и оставяме за 30 минути, може да го изпечем цяло парче или нарязано на пържоли.
Слагаме го в тавата, завиваме с фолио и печем за около 1:30 часа на 180°C.
Картофите обелваме, измиваме, режем на колелца и варим в подсолена вода.
След това ги прецеждаме от водата и оставяме да се охладят.
В тиган разтапяме масло и ги запичаме от двете страни заедно с нарязания на ситно праз и подправки по-избор.
Гъбите и лука нарязваме на ситно. Задушаваме в тиган и добавяме сметаната. Готвим до сгъстяване.
Отнемаме фолиото от тавата, поливаме месото с поучения сос от месото и запичаме.
Свинското коремче поднасяме, нарязано на пържоли, полято с гъбения сос и гарнитура картофи.
Печено свинско коремче със сос и гарнитура е перфектното празнично ястие.