Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печено свинско коремче със сос и гарнитура

Печено свинско коремче със сос и гарнитура

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Печено свинско коремче със сос и гарнитура
Снимка: Ники
1 / 4
16/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Пълна порция - радост за окото, особено когато се състои от свинско коремче, вкусна гарнитура и апетитен сос"

Необходими Продукти

  • свинско коремче - 1 кг
  • картофи - 8 бр.
  • праз - 1/2 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • гъби - 250 г
  • лук - 1 бр.
  • сметана - 200 мл за готвене
  • масло
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото овкусяваме със сухите подправки и оставяме за 30 минути, може да го изпечем цяло парче или нарязано на пържоли.

Слагаме го в тавата, завиваме с фолио и печем за около 1:30 часа на 180°C.

Картофите обелваме, измиваме, режем на колелца и варим в подсолена вода.

След това ги прецеждаме от водата и оставяме да се охладят.

В тиган разтапяме масло и ги запичаме от двете страни заедно с нарязания на ситно праз и подправки по-избор.

Гъбите и лука нарязваме на ситно. Задушаваме в тиган и добавяме сметаната. Готвим до сгъстяване.

Отнемаме фолиото от тавата, поливаме месото с поучения сос от месото и запичаме.

Свинското коремче поднасяме, нарязано на пържоли, полято с гъбения сос и гарнитура картофи.

Печено свинско коремче със сос и гарнитура е перфектното празнично ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: