gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз с три вида месо по китайски

Ориз с три вида месо по китайски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9495205k
Ориз с три вида месо по китайски1 / 2
09/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5
"Ако ви изглежда много сложно това месно ястие с три вида ориз, смело можем да ви кажем, че не е, но за да се убедите и сами в това, просто го пригответе"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 150 г филе
  • свинско месо - 200 г бут
  • телешко месо - 200 г
  • ориз - 1 ч.ч. бланширан
  • грах - 1/2 ч.ч. консервиран
  • царевица - 1/2 ч.ч. консервирана
  • морковите - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • масло - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме 3-4 ч.ч. подсолена вода и изсипваме бланширания ориз. Намаляваме огъня до умерен и варим 20 минути, като непрекъснато бъркаме. Свареният ориз се прецежда, промива със студена вода, след което се връща в тенджерата от варенето и захлупва с капак.

Нарязваме трите вида месо на тънки жулиени и го мариноваме в соев сос. Оставяме го около 40 минути, отцеждаме го от соса и го запържваме в силно загрятото олио. Когато месото придобие приятна златисто-кафява коричка, наливаме малко вода и задушаваме на умерен огън до омекване.

Загряваме маслото и добавяме почистените и нарязани на филии гъби. Запържваме за около 5 минути, добавяме почистените и рендосани моркови, след което запържваме за още няколко минути. Време е да сложим отцедените грах и царевица, да посолим на вкус и да задушаваме до омекването на зеленчуците.

Задушените зеленчуци и месото се добавят към ориза и всичко се обърква. При нужда ястието се подправя с още сол. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз и няколко капки соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
511
42
32
20
10
Дай твоята оценка: