Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Китайско с три вида месо и зеленчуци

Китайско с три вида месо и зеленчуци

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Китайско с три вида месо и зеленчуци
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Не е задължително да приготвите китайското с три вида месо, но е много по-вкусно, когато сложите и трите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 200 г контрафиле
  • телешко месо - 200 г филе
  • пилешко месо - 200 г филе
  • черен пипер - 1 к.л. млян
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • соев сос - 50 мл
  • олио - 30 мл за месото
  • олио - 2 с.л
  • чесън - 1 скилидки
  • гъби - 100 г печурки
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелени
  • тиквички - 1/2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете трите вида месо на тънки лентички с ширина около сантиметър-два.

Гъбите и чесъна нарежете на тънко, морковите - на дебели ленти, тиквичката разделете на три и с картофобелачка изрежете ленти, чушките нарежете под наклон на едри парчета, а лука направете на полумесеци.

Сложете олиото в загрят на котлона дълбок уок тиган. Сложете първо пилешкото месо да се запържи, разбърквайте и гответе на силен огън за няколко минути. Извадете върху домакинска хартия. Сложете свинското и по същия начин го запържете, извадете и сложете телешкото. Месото се приготвя много бързо, важно е да го нарежете на тънко и парчетата да са с приблизително еднаква големина.

Махнете мазнината от пърженото месо и сипете олиото за зеленчуците, загрейте и сложете лука и чесъна, разбъркайте, пържете до омекване и сложете морковите, тиквичките, гъбите и чушките. Разбърквайте непрекъснато и гответе до омекване на всички зеленчуци, като морковите и чушката е добре да останат леко хрупкави.

В купичка смесете соевия сос, нишестето, захарта и оцета, разбъркате и добавете тази смес в тигана.

Разбъркайте, гответе още минута-две до леко сгъстяване на соса и махнете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христилияна Димитрова
Христилияна Димитрова
Сия, страхотно изглежда. Благодаря за рецептата , вкъщи много обичаме китайско. Но ще пробвам без телешкото.
07.10.2016 16:29
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Мнооого апетитно!
06.10.2016 17:05