Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Пъстърва със сос

Пъстърва със сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пъстърва със сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ароматна пъстърва с нежен сос - сготвена, за да носи наслада"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 4 бр.
  • сметана - 150 гр.
  • горчица - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете пъстървите от вътрешностите, измийте ги, посолете ги и ги наредете в плитка тенджера.

Залейте ги със 150 мл. студена вода, захлупете съда и варете на умерен котлон около 5 мин. Извадете рибите, отстранете внимателно кожата им и ги разпределете в чиниите.

Прецедете водата и я върнете на котлона. Прибавете разбитата сметана, размитата горчица и изчакайте сместа да заври. Прибавете размитото на кашичка брашно.

Щом сосът заври, свалете от огъня, подправете със сол и черен пипер и поръсете със ситно нарязан магданоз. С този сос залейте рибите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ник
ник
Какви люспи, това да не е шаран като тебе ?
08.11.2011 16:24