Орехово-шоколадова торта с много крем

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
211
839
1k
368
1
07/12/2020
"Доста трудно човек може да мине само с едно парче от тази орехова торта с много, много шоколад"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 903
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват заедно със захарта на сняг. Към тях се добавят пресятото брашно и содата. Разбърква се с помощта на сладкарска шпатула.

Прибавят се орехи и отново се бърка леко, за да не спаднат белтъците. Получената смес се сипва в тавичка (моята е 20 см) и се пече на 180 градуса до готовност.

Заделените жълтъци се стоплят на водна баня заедно с пудрата захар, като се бърка непрекъснато. Щом течността започне да се сгъстява и да добива консистенция на крем, съдът се сваля от котлона и се оставя да се охлади настрана.

Маслото трябва да бъде със стайна температура. Разбива се, най-добре с миксер, и към него се добавя сместа с жълтъците.

Върнете се към блатовете, които могат да са 2 или 3 бр., аз ги разрязах на 2. Между тях разпределете яйчения крем.

Върху втория блат се изсипва разтопен на водна баня шоколад, който е предварително охладен.

Готовата орехова торта трябва да се прибере в хладилник, за да стегне. Половин час е достатъчен.

След това орехово-шоколадовата торта с много крем е готова за хапване!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар