Крехки телешки пържоли Аламинут

Крехки телешки пържоли Аламинут

08/12/2020
"Няма да повярвате за колко време се приготвят тези крехки телешки пържоли - вижте в рецептата"
Приготвяне5 мин.
Готвене4 мин.
Общо9 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 295
  • Преглеждания за месеца272
  • Преглеждания за седмицата145
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешки стек - 2 броя
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус, едра люспеста
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За хубавия телешки стек не са нужни тежки подправки и маринати. Важното е месото да е качествено.

Помолете месаря стековете да бъдат с дебелина поне пръст и половина. Вие решете дали да са с кост или без.

Оставете месото да се отпусне за половин час на стайна температура преди да пристъпите към готвенето.

Загрейте на силен котлон тиган (оребрен или обикновен). Поръсете с 1-2 лъжици зехтин и щом е силно загрят, сложете пържолите.

Печете месото до златиста коричка за повече от минутка, след това обърнете и печете за 2 минутки и от другата страна. Едва след като го обърнете, поръсете с едра люспеста сол - само от изпечената страна.

Месото трябва да остане леко розово - отвътре червено, за да е крехко.

Поднесете топлите крехки телешки стекове Аламинут и гарнирайте по избор.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар