Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми с тиква и орехи

Лозови сарми с тиква и орехи

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Лозови сарми с тиква и орехи
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
17/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Вкусна и полезна рецепта за сармички - с тиква и орехи, различна е, но бързо ще ви стане любима"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 50 бр.
  • зехтин - 4 с.л. Pomace
  • лук - 1 глава
  • тиква - 500 г от меката част
  • ориз - 1 ч.ч.
  • риган - 2 ч.л.
  • естрагон - 1 ч.л.
  • орехи - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът се загрява.

Лукът се почиства и измива много добре.

Нарязва се на ситно и се запържва за 3 мин в зехтина.

Тиквата се обелва и настъргва на ренде на ситно.

Прибавя се към лука. Разбърква се 5 мин.

Оризът се измива до бистра вода. Прибавя се към сместа. Разбърква се много добре.

Прибавят се риган, естрагон и сол.

Орехите се пекат и се натрошават на ситно. Прибавят се към сместа.

Разбърква се и се оставя да се задушава 10 мин.

Сместа се сваля от котлона и се оставя да изстине. Завиват се лозови сарми, като в средата на лозово листо се слага плънка и се завива добре.

В тава с капак се нареждат лозови листа. Отгоре се слагат сармите.

Най-отгоре се нареждат лозови листа. Заливат се с вода до половината.

Лозовите сарми с тиква и орехи се пекат 40 мин на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: