Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Печени пуешки пържоли с гъби и праз

Печени пуешки пържоли с гъби и праз

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Печени пуешки пържоли с гъби и праз
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
17/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Не се сещаме за по-добра комбинация от пуешки пържоли с гъби и праз"

Необходими Продукти

  • пуешко филе - 1 кг
  • гъби - 300 г
  • праз - 2 стръка
  • самардала
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива много добре. Нарязва се на пуешки пържоли със средна дебелина.

Нарежда се в тава, в която ще се пече.

Поръсва се с черен пипер, сол и зехтин от двете страни, като пържолите се намазват от всички страни.

Гъбите се измиват много добре и се почистват.

Нарязват се на средна дебелина. Нареждат се върху пържолите. Заливат се с малко вода.

Тавата се завива с фолио. Пече се 40 мин на 180 градуса. Празът се почистват, измива и нарязва на едро.

След като пържолите се задушат, се прибавя празът.

Поръсва се със самардала.

Печени пуешки пържоли с гъби и праз се пекат с фолио 40 мин, след което фолиото се премахва и се пече 20 мин на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: