Начин на приготвяне
Месото се измива много добре. Нарязва се на пуешки пържоли със средна дебелина.
Нарежда се в тава, в която ще се пече.
Поръсва се с черен пипер, сол и зехтин от двете страни, като пържолите се намазват от всички страни.
Гъбите се измиват много добре и се почистват.
Нарязват се на средна дебелина. Нареждат се върху пържолите. Заливат се с малко вода.
Тавата се завива с фолио. Пече се 40 мин на 180 градуса. Празът се почистват, измива и нарязва на едро.
След като пържолите се задушат, се прибавя празът.
Поръсва се със самардала.
Печени пуешки пържоли с гъби и праз се пекат с фолио 40 мин, след което фолиото се премахва и се пече 20 мин на 160 градуса.