Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с гъби, праз и колбас

Свински пържоли с гъби, праз и колбас

Свински пържоли с гъби, праз и колбас
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пържолите са най-вкусни, когато са в компанията на гъби и праз - не го знаехте, нали"

Необходими Продукти

  • свински врат - 500 г
  • праз - 2 бр.
  • гъби - 1 буркан
  • наденица - 1 парче
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • мащерка
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на пържоли - средно дебели. Всяка се поръсва със сол и черен пипер. Празът се почиства и нарязва на ситно, гъбите се отцеждат добре, наденицата на полумесеци.

В загрят тиган с олио се запържва месото от двете страни, докато се зачерви почти до готовност.

Добавя се наденицата да се запържи, а после и празът. Поръсваме с малко сол и готвим 3-4 минути да омекне.

Добавят се и гъбите, овкусяваме с подправки и наливаме бялото вино. Готви се на тих огън, докато изври течността и остане на мазнина.

Сервирме порция месо с гъби, праз и парчета наденица. Сипете си и чаша вино и хапнете с кеф!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: