Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Сладки с тиква и извара

Сладки с тиква и извара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Сладки с тиква и извара
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
19/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Ако обичате винаги да имате нещо вкусно под ръка през деня, то тогава тези сладки с тиква и извара са чудесен избор за прихапка в забързаното ежедневие"

Необходими Продукти

  • тиква - 200 г сварена, пюрирана
  • извара - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • мандарини - 1 бр. сока
  • мед - 2 с.л.
  • кафява захар - 140 г
  • брашно - 230 г с набухвател (или 220 г брашно + 10 г бакпулвер)
  • олио - 70 г
  • канела - 1/2 ч.л. или на вкус
  • индийско орехче - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива със захарта, меда, пюрето от тиква, сок от мандарина, изварата и олиото.

Към тази смес се прибавят всички сухи съставки, предварително пресяти заедно, за да се смесят перфектно.

Сухата и течната смес се разбъркват заедно до хомогенност и меко тесто, което да може да се напълни в пош. Ако е гъсто, се добавя още сок от мандарина.

Тиквените сладки се шприцоват с назъбен накрайник с красива форма, на разстояние една от друга.

Пекат се на 180 градуса в предварително загрята фурна за 20 минути или докато замиришат приятно и добият загар.

Сладките с тиква и извара са меки, много приятни и ароматни. Подходящи са за коледен десерт и могат да се слепват с крем от извара или да поднесат с бита сметана.

Количеството продукти е за две тави домашни сладки.

Разкошни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: