Кекс с белтъци

Кекс с белтъци
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
19/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
"Пухкав кекс с белтъци, от който с нетърпение очакваме да хапнем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете маслото на стайна температура, за да омекне. Сложете го в купа с пудрата захар. Разбийте с миксер до побеляване. Добавете жълтъците един по един до пълното им усвояване. Налейте прясното мляко, като продължавате да бъркате.

В друга купа разбийте белтъците със захарта до твърди връхчета.

Съединете двете смеси, като добавяте на малки количества брашното, ванилията и бакпулвера. Разбърквайте с леки, въртеливи движения с помощта на силиконова шпатула.

Изсипете във форма за кекс, предварително намазана с олио и поръсена с брашно. Печете сладкиша с белтъци в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Извадете, оставете да се охлади и поръсете кекса с пудра захар преди да сервирате.

Кекс с белтъци за радост на всички у дома!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: