Начин на приготвяне
Извадете маслото на стайна температура, за да омекне. Сложете го в купа с пудрата захар. Разбийте с миксер до побеляване. Добавете жълтъците един по един до пълното им усвояване. Налейте прясното мляко, като продължавате да бъркате.
В друга купа разбийте белтъците със захарта до твърди връхчета.
Съединете двете смеси, като добавяте на малки количества брашното, ванилията и бакпулвера. Разбърквайте с леки, въртеливи движения с помощта на силиконова шпатула.
Изсипете във форма за кекс, предварително намазана с олио и поръсена с брашно. Печете сладкиша с белтъци в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Извадете, оставете да се охлади и поръсете кекса с пудра захар преди да сервирате.
Кекс с белтъци за радост на всички у дома!