Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Тиквени слепени сладки с вкусен пълнеж

Тиквени слепени сладки с вкусен пълнеж

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Тиквени слепени сладки с вкусен пълнеж
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
43 мин.
Порции
16
"Тези чудни слепени сладки с пълнеж ще направят от всеки делник празник"

Необходими Продукти

  • тиква - 100 г сварена и пюрирана
  • брашно - 150 - 160 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 80 г
  • ванилова захар - 10 г
  • кисело мляко - 2 с.л. 25 - 30 г
  • олио - 35 г
  • яйца - 1 бр.
  • канела - 2 щипки
  • Пълнеж
  • краве масло - 40 г
  • извара - 65 г
  • мед - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквени слепени сладки с вкусен пълнеж за домашен уют и топлина, дори и в най-студените дни.

Разбийте яйцето с двата вида захар, олиото, киселото мляко и тиквеното пюре. Трябва да получите съвършено гладка смес.

Пресейте брашното с бакпулвера и канелата. Слагайте на части към течната смес и бъркайте до хомогенност. Целта е да имаме консистенция по- гъста от на кексово тесто. Тъй като зависи от големината на използваното яйце и от това колко рядко е тиквеното пюре, може да се наложи да добавите още брашно.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Застелете 2 тави с хартия за печене и с лъжица слагайте малки купчинки от тестото на разстояние една от друга. Дооформяйте в кръг с лъжицата като бисквити от тиква.

Изпечете за 15-18 минути, или докато меките бисквити почервенеят по ръбчетата и започнат да ухаят приятно.

Оставете да изстинат и се заемете със вкусния пълнеж.

За него разбийте всички съставки до хомогенност. Ако не искате да се виждат гранули от изварата, минете крема през блендер, за да стане по- гладък.

Получава се толкова вкусен пълнеж, че за малко да си го привърша целия, докато го опитвах. В комбинация с тиквените бисквитки обаче е още по-изкусителен.

Слепвайте две по две меките бисквити с вкусния крем и подреждайте върху поднос.

Разкошни слепени сладки, които са подходящи за коледните и новогодишни празници, заради присъствието на тиква и мед, и аромата на канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: