Начин на приготвяне
Тиквени слепени сладки с вкусен пълнеж за домашен уют и топлина, дори и в най-студените дни.
Разбийте яйцето с двата вида захар, олиото, киселото мляко и тиквеното пюре. Трябва да получите съвършено гладка смес.
Пресейте брашното с бакпулвера и канелата. Слагайте на части към течната смес и бъркайте до хомогенност. Целта е да имаме консистенция по- гъста от на кексово тесто. Тъй като зависи от големината на използваното яйце и от това колко рядко е тиквеното пюре, може да се наложи да добавите още брашно.
Загрейте фурната до 180 градуса.
Застелете 2 тави с хартия за печене и с лъжица слагайте малки купчинки от тестото на разстояние една от друга. Дооформяйте в кръг с лъжицата като бисквити от тиква.
Изпечете за 15-18 минути, или докато меките бисквити почервенеят по ръбчетата и започнат да ухаят приятно.
Оставете да изстинат и се заемете със вкусния пълнеж.
За него разбийте всички съставки до хомогенност. Ако не искате да се виждат гранули от изварата, минете крема през блендер, за да стане по- гладък.
Получава се толкова вкусен пълнеж, че за малко да си го привърша целия, докато го опитвах. В комбинация с тиквените бисквитки обаче е още по-изкусителен.
Слепвайте две по две меките бисквити с вкусния крем и подреждайте върху поднос.
Разкошни слепени сладки, които са подходящи за коледните и новогодишни празници, заради присъствието на тиква и мед, и аромата на канела.