Начин на приготвяне
За приготвянето на лимецовите слепени сладки маслото (250 г) се оставя на стайна температура за 1 час, за да омекне. Кафявата захар се смила на прах в мелничка.
Размекнатото масло със захарта на прах се разбъркват с миксер до побеляване. Яйцата се разбиват на пяна. Прибавят се на тънка струя при продължително бъркане към маслото.
Брашното се пресява в купа. Прибавя се ванилията и се разбърква много добре. Прибавя се към маслото. Замесва се маслено тесто.
Тестото се оставя 30 мин. да си почине. Разделя се на три части. Всяка част се разточва на кора с дебелина 1/2 см. Корите се нарязват с форми за сладки.
Всяка форма се надписва с печат с букви за сладки. Маслените сладки се намазват с разбъркано яйце.
Пекат се 15 мин. в предварително загрята фурна на 150 градуса.
Готовите сладки се оставят да изстинат.
Шоколадът и маслото (100 г) се разтопяват на водна баня при продължително бъркане до получаване на хомогенна смес.
След като изстинат, сладките се намазват с шоколадовата смес и се слепват две по две.
Получават се страхотни слепени сладки!