Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Патладжани, пълнени с пилешко

Патладжани, пълнени с пилешко

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Патладжани, пълнени с пилешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • пиле - 1/4 печено пиле
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги нарежете надлъжно на половинки. Сварете ги за 10 минути в подсолена вода. Извадете ги и издълбайте сърцевината им и я нарежете на ситно.

Изпържете нарязания на ситно лук в сгорещеното масло, прибавете предварително попарения, обелен и нарязан на ситно домат, ситно нарязаното пилешко месо и сърцевината от патладжаните. Посолете и поръсете с черен пипер и запържете всичко.

Напълнете патладжаните с получената смес и печете в слабо загрята фурна. Преди поднасяне може да поръсите с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: