Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста със сметанов сос и бекон

Паста със сметанов сос и бекон

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Паста със сметанов сос и бекон
Снимка: marcheva14
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Една класическа рецепта за паста със сметана и бекон, която ще ви пренесе директно в Италия"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 опаковка или др. вид
  • печурки - 300 г
  • бекон - 250 г
  • сметана - 450 мл 30%
  • пармезан - за поръска
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • мащерка - 1 - 2 щ.
  • риган - 1 - 2 щ.
  • босилек - 1 - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това ястие с бекон можете да използвате спагети, букатини или друг вид паста.

Пастата се сварява според указанието на пакета. Сваля се от котлона, но не се отцежда, оставя се настрана.

В голям сух тиган се поставят кубчетата бекон и се запържват до тъмно златисто, при периодично разбъркване. Това означава да си пуснат цялата мазнина и на опитване на бъдат напълно сухи и много хрупкави. Изваждат се с решетъчна лъжица и се поставят върху домакинска хартия, като отгоре също се покриват и попиват с хартията. Оставят се настрана.

В същата мазнина се прибавят гъбите нарязани на филийки, не е необходимо да са тънко нарязани. Посоляват се със сол и се оставят да се задушават при разбъркване. След като са готови, се налива сметаната и се прибавят всички сухи подправки.

Оставя се на умерен котлон да се редуцира за около 3 - 4 минути, но след като заври сместа. Отцежда се пастата и се прибавя в тигана, разбърква се добре. Налива се един черпак от водата, в която се е варила и се оставя на умерен котлон, само докато се стопли отново. Сервира се ястието със спагети, посипано с чипс-бекон и настъргано пармиджано, по избор.

Паста със сметанов сос и бекон ще задоволи и най-капризното небце!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: