Начин на приготвяне
Беконът се изпържва в сгорещено олио около 10-15 минути, като се обръща от двете страни. Когато е готов, се отделя от мазнината и се оставя встрани.
На среден огън в същата мазнина се запържва дребно нарязаният лук със сол и черен пипер, като се разбърква от време на време. Когато е готов, се отделя при бекона.
На по-силен огън се добавя още олио. Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват за 3 минути от едната страна и на по-слаб огън от другата страна за 7-10 минути или до пълна готовност. Като са готови, се изваждат и се оставят настрани.
В тигана се налива малко вода и с дървена бъркалка се отделят потъмнелите части. Налива се сметаната и се разбърква 2-3 минути или докато се сгъсти.
Прибавя се готовият лек и беконът. Разбъркват се пържолите със сметанов сос често още 5-10 минути, докато сосът стане кремав.
При сервиране на свински пържоли в сметанов сос с бекон се заливат със соса.