Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли в сметанов сос с бекон

Свински пържоли в сметанов сос с бекон

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Свински пържоли в сметанов сос с бекон
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Свински пържоли в сметанов сос с бекон - няколко продукта, които ще направят всеки мъж по-щастлив"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • бекон - 100 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се изпържва в сгорещено олио около 10-15 минути, като се обръща от двете страни. Когато е готов, се отделя от мазнината и се оставя встрани.

На среден огън в същата мазнина се запържва дребно нарязаният лук със сол и черен пипер, като се разбърква от време на време. Когато е готов, се отделя при бекона.

На по-силен огън се добавя още олио. Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват за 3 минути от едната страна и на по-слаб огън от другата страна за 7-10 минути или до пълна готовност. Като са готови, се изваждат и се оставят настрани.

В тигана се налива малко вода и с дървена бъркалка се отделят потъмнелите части. Налива се сметаната и се разбърква 2-3 минути или докато се сгъсти.

Прибавя се готовият лек и беконът. Разбъркват се пържолите със сметанов сос често още 5-10 минути, докато сосът стане кремав.

При сервиране на свински пържоли в сметанов сос с бекон се заливат със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: