Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печено джоланче с бяло вино и билки

Печено джоланче с бяло вино и билки

Печено джоланче с бяло вино и билки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр. с кожа
  • масло - 50 г
  • бяло вино - 200 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - млян
  • розмарин - 1 клонче, свеж
  • къри - 1 клонче, свежа подправка
  • чесън - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сол на вкус, червен пипер, черен пипер млян и разтопеното масло.

Разбъркайте и намажете свинското джоланче от всички страни.

Оставете го така, за да си поеме от подправките.

Поставете джоланчето в тава за печене.

Налейте бялото вино, сложете нарязаните билки и скилидките чесън/небелени/ отстрани.

Покрийте тавата с плътно фолио.

Печете на 180 градуса за около 60 минути.

След час печене, може да проверите готовността.

Ако печеното свинско месо започне да се отделя, махнете фолиото и допечете до приятен загар.

Ако месото не е готово, то продължете печенето с фолиото за още 15 минути.

Поднесете печеното джоланче с бяло вино и билки с подходяща салата и лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: