Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено Руло»Руло с лаваш и риба тон

Руло с лаваш и риба тон

Руло с лаваш и риба тон
Снимка: Красота в кухнята
1 / 5
20/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Една страхотна идея за предястие, в която можете да включите любимата риба тон"

Необходими Продукти

  • лаваш - 4 бр.
  • риба тон - 1 бр. консерва
  • кашкавал - 300 г
  • яйца - 3 бр. варени
  • майонеза - 200 г
  • заквасена сметана - 2 с.л. (по желание)
  • копър - 1/2 връзка (по желание)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • за декорация
  • готварска сметана - 100 мл
  • сладкарска боя - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като предполагам, че не всеки знае какво е лаваш, ще се опитам да обесня. Това е вид тънък хляб който наподобява питките за дюнер, но е с по - голям размер. В по - големите магазини се продава, просто трябва да обърнете внимание. Размерът на един лист лаваш е приблизително 60 на 40, а теглото около 80 гр., но може да го намерите и в по - малък размер. Дебелината на този вид тънък хляб варира между 0, 2 и 0, 5 см.

А ето и начина, по който приготвям солено руло без печене :

Върху всеки лист лаваш мажа майонеза (аз добавям и малко заквасена сметана). На първия ред слагам половината риба тон от консерва. След като разстеля добре рибата поставям втори лист от лаваша. Върху него отново мажа от майонезата и поръсвам с кашкавал.

Аз използвам моцарела, но всеки един вид би бил подходящ. На третия ред мажа с майонезата и настъргвам сварените яйца. Тук аз добавям копър, но той не е задължителен. На последния четвърти ред, както и на всички останали слагам от майонезата и отново риба. Завивам на руло и го оставям в хладилник да стегне поне за няколко часа.

За улеснение използвам стреч фолио, върху което нареждам лаваша и останалите продукти, след което завивам с него готовото руло с риба.

В оригиналната рецепта, това руло с лаваш и риба тон не се декорира. Разрязва се на парченца и се поднася така. Може да се поръси с нарязан на ситно магданоз или копър.

Аз съм декорирала рулото с готварска сметана. В част от нея съм добавила различни цветове сладкарска боя и с помощта на пош декорирах. Тя не е от задължителните състави, така че може да я пропуснете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Как сте постигнали гъстотата на готварската сметана за декорацията?
09.12.2023 22:45
Албена Асенова
Албена Асенова
Обичам лаваш и използването му в различни рецепти. А използван по този начин изглежда невероятно добре, както на външен вид така и на вкус предполагам!
20.12.2020 16:35
1
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Много красиво изглежда!
20.12.2020 13:14