Печени вратни пържоли с гъби

20/12/2020
"Порция печени пържоли с гъби, поднесете с подходяща гарнитура - перфектната чиния за всяка вечеря"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 160
  • Преглеждания за месеца1385
  • Преглеждания за седмицата150
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • свински врат - 1 кг пържоли
  • олио - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл.
  • гъби - 300 г печурки, мариновани
  • черен пипер - млян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинския врат нарязваме на пържолки или ползваме готови такива.

Подредете вратните пържоли в тава, предварително овкусени със сол, млян черен пипер и подправка за свинско месо.

Поръсете ги с олиото и запечете за около 15 минути в загрята фурна на 200 градуса.

Извадете тавата, полейте свинските пържолки с бялото вино и добавете маринованите гъби.

Печете до готовност - месото трябва лесно да се разкъсва.

Поднесете печените вратни пържоли с гъби с подходяща лека салата.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар