Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Печени вратни пържоли с гъби

Печени вратни пържоли с гъби

Печени вратни пържоли с гъби
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Порция печени пържоли с гъби, поднесете с подходяща гарнитура - перфектната чиния за всяка вечеря"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1 кг пържоли
  • олио - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл.
  • гъби - 300 г печурки, мариновани
  • черен пипер - млян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинския врат нарязваме на пържолки или ползваме готови такива.

Подредете вратните пържоли в тава, предварително овкусени със сол, млян черен пипер и подправка за свинско месо.

Поръсете ги с олиото и запечете за около 15 минути в загрята фурна на 200 градуса.

Извадете тавата, полейте свинските пържолки с бялото вино и добавете маринованите гъби.

Печете до готовност - месото трябва лесно да се разкъсва.

Поднесете печените вратни пържоли с гъби с подходяща лека салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: