Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Плодов сладолед»Сладолед с печена тиква и орехов крокан

Сладолед с печена тиква и орехов крокан

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Сладолед с печена тиква и орехов крокан
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Сладолед от тиква, ако не сте хапвали, отделете 15 минути и си го пригответе у дома"

Необходими Продукти

  • тиква - 350 г печена
  • кокосова сметана - 150 г *
  • агаве - 20 г, мед или кленов сироп по желание
  • орехи - 30 г
  • кокосова захар - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

*Кокосовата сметана е твърдата част, която се отделя на повърхността в консерва кокосово мляко (важно е да е от хладилника).

Блендирайте печената тиква заедно с кокосовата сметана и агавето и сложете в подходящ съд във фризера за 2-3 часа или колкото е необходимо, за да стегне.

За да направите крокана, разтопете кокосовата захар на много слаб огън, като внимавате, защото изгаря много лесно и бързо, тъй като тя не се карамелизира като обикновената тръстикова захар.

Щом се разтопи, добавете натрошените орехи и разбъркайте, така че да се покрият добре от карамела.

Ако искате, може да ги запечете предварително, аз ги сложих сурови.

Сложете карамелено-ореховата смес върху хартия за печене, да се втвърди (става много бързо).

Извадете сладоледа от фризера и му дайте малко време да се отпусне.

Вземете две метални лъжици и ги сложете в гореща вода, с тях оформете топки от сладоледа и поръсете с натрошен крокан.

Весели празници с този сладолед с печена тиква и орехов крокан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: