Начин на приготвяне
*Кокосовата сметана е твърдата част, която се отделя на повърхността в консерва кокосово мляко (важно е да е от хладилника).
Блендирайте печената тиква заедно с кокосовата сметана и агавето и сложете в подходящ съд във фризера за 2-3 часа или колкото е необходимо, за да стегне.
За да направите крокана, разтопете кокосовата захар на много слаб огън, като внимавате, защото изгаря много лесно и бързо, тъй като тя не се карамелизира като обикновената тръстикова захар.
Щом се разтопи, добавете натрошените орехи и разбъркайте, така че да се покрият добре от карамела.
Ако искате, може да ги запечете предварително, аз ги сложих сурови.
Сложете карамелено-ореховата смес върху хартия за печене, да се втвърди (става много бързо).
Извадете сладоледа от фризера и му дайте малко време да се отпусне.
Вземете две метални лъжици и ги сложете в гореща вода, с тях оформете топки от сладоледа и поръсете с натрошен крокан.
Весели празници с този сладолед с печена тиква и орехов крокан.