Начин на приготвяне
В микровълнова или на водна баня затопляме бурканче течен шоколад (за да е по-рядък и лесно да се маже).
Разстиламе тестото за пица. То е с правоъгълна форма, 2 броя (аз използвах готово) и го намазваме изцяло с течен шоколад.
От по-дългата страна навиваме на руло. Намазваме и навиваме другото тесто. Поставяме ги в тава под формата на венец.
Краищата, където се срещат, притискаме леко да слепнат. С ножица под наклон режем отгоре на разстояние два сантиметра едно от друго, образуват се триъгълници.
След това едно по едно обръщаме - едно наляво, едно надясно и така докрай. Намазваме с разбити 2 жълтъка с 1 ч.л. прясно мляко.
Печем празничния венец от тесто с течен шоколад на 170 градуса за 25-30 минути.
Сервираме коледния десерт, поръсен с пудра захар, плодове и течен шоколад.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа