Начин на приготвяне
Бутерки розички от тефтерите с ретро рецепти.
Ябълките измиваме, срязваме на две и почистваме семките и дръжката. След това ги срязваме на тънки резени и ги пускаме във вряща вода, в която сме сложили лимоновия сок за около 30 секунди. Изваждаме и оставяме да се оцедят.
Охладеното бутер тесто разточваме и режем на ленти с дебелина около 5 см. Маслото разтапяме и го смесваме с канелата и захарта.
Всяка лента намазваме с маслото. В единия край на всяка лента от бутер тестото наредете плътно няколко резена ябълки, като трябва да се застъпват.
Всяка розичка поставяме във форма за мъфини предварително намазнена. Печем всички бутерки на 200 градуса за около 25 минути. Оставяме да се охладят сладките розички и поръсваме с пудра захар.