Начин на приготвяне
Свинските ребра се нарязват на средно големи парчета. Картофите и морковите се обелват и нарязват на полумесеци.
В купа смесваме соевия сос, черен и червен пипер, кимион, чесън на прах и лимонов сок.
Добавя се риган и разбъркваме добре. Ребрата се намазват с маринатата и оставяме в купата за кратко, да поемат аромата на подправките.
В тава нареждаме ребрата, между тях разпределяме картофи и моркови, поръсват се със сол, черен пипер и чубрица.
Сипва се в тавата останалата марината, долива се малко вода, да стига до половината на ребрата и покриваме с фолио.
Печем свинското в загрята фурна на 200 градуса за 1 час. Фолиото се сваля и печем още 20 минути до готовност и за апетитен загар.
Свинските ребра с картофи и моркови на фурна са готови.
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и класическото ни свинско с картофи или тези ребра на фурна.
Коментари
Маринатата, която направих, беше малко по-различна и стояха около 1 час в нея.