Постно брауни с нахут

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Постно брауни с нахут4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Още днес ще направим това постно брауни, искаме да почерпим всички в офиса"

Необходими Продукти

  • нахут - 1 консерва
  • орехови ядки - 1 ч.ч. счукани
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 капки
  • какао - 2 с.л. натурално
  • кокосово мляко - 3 с.л.
  • кокосово масло - 1 ч.л.
  • пълнозърнесто брашно - 2 с.л.
  • брашно от рожков - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • орехи - смлени, за поръсване /или крокан/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасираме нахута заедно с течността на гладко пюре. Добавяме кокосовото масло, какаото, ванилията, захарта, бакпулвера.

Разбъркваме и сипваме брашното от рожков и пълнозърнестото брашно. След това сипваме кокосовото мляко и хубаво смесваме.

Накрая добавяме счуканите орехи и разбъркваме за последно..

Покриваме правоъгълна формичка с хартия за печене и изсипваме сместа за нашия постен сладкиш вътре.

Печем домашното брауни на 180 градуса 35 минути. Оставяме да се стегне за 4-5 часа.

Поръсваме постното брауни с нахут със смлени орехи или крокан, нарязваме на парчета и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: