Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печено постно зеле с нахут

Печено постно зеле с нахут

Печено постно зеле с нахут
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Вкусно и постно по селски - няма как да не ви хареса"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр. средно голяма
  • нахут - 400 г от консерва
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете зелето на ситно. Почистете морковите и доматите и нарежете и тях. Смесете зеленчуците, овкусете със сол и намачкайте с ръце, до омекване на зелето.

Сложете зелето в подходящ съд за готвене. Добавете червения пипер, олиото и налейте топла вада, до нивото на зеленчуците.

Сварете на бавен огън до омекването на зелето. Ястието трябва да остана на мазнина.

Изсипете зелето в тава за печене, добавете чубрица, черен пипер и нахута, заедно с течността. Разбъркайте и загладете.

Поставете тавата в загрята фурна до 200 градуса.

Запечете постното зеле до кафеникав загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: