Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Новогодишни меденки от детството

Новогодишни меденки от детството

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Новогодишни меденки от детството
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
27/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
80
"Посрещнете Новата година с носталгична нотка по детството с тези невероятни домашни меденки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • мед - 150 г
  • канела - 2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • брашно
  • За слепване
  • мармалад
  • шоколад - 1 бр. млечен
  • сметана - 50 мл сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавя се медът и се разбива. Добавя се олиото канелата и содата.

Брашното се пресява и се замесва меко тесто, но да не лепи и да може да се разточва.

Остава се 20 мин да почине, завито в стреч фолио във хладилника. Разточва се на кора 2 мм. Изрязва се с формички и се нареждат в тава, заслана с хартия за печене на един пръст разстояние.

Фурната се загрява на 180°C . Печат се до бледо кафеникав цвят. Изваждат се и се зарежда втората тава.

Като се изпекат всичките, се разтопява шоколадът.

Начупва се на кубчета и се сипва сметаната.

Поставя се на водна баня до пълното разтопяване.

Меденките се слепват с мармалада две по две.

Топят се до половината в шоколада и след това в смлените орехи.

Имате разкошни новогодишни меденки от детството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: