Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта. Прибавя се медът и се разбива. Добавя се олиото канелата и содата.
Брашното се пресява и се замесва меко тесто, но да не лепи и да може да се разточва.
Остава се 20 мин да почине, завито в стреч фолио във хладилника. Разточва се на кора 2 мм. Изрязва се с формички и се нареждат в тава, заслана с хартия за печене на един пръст разстояние.
Фурната се загрява на 180°C . Печат се до бледо кафеникав цвят. Изваждат се и се зарежда втората тава.
Като се изпекат всичките, се разтопява шоколадът.
Начупва се на кубчета и се сипва сметаната.
Поставя се на водна баня до пълното разтопяване.
Меденките се слепват с мармалада две по две.
Топят се до половината в шоколада и след това в смлените орехи.
Имате разкошни новогодишни меденки от детството.