Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Сухи чушки с кисело зеле и сварен боб

Сухи чушки с кисело зеле и сварен боб

Сухи чушки с кисело зеле и сварен боб
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
10/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Имаме пълна тава със сухи чушки с кисело зеле и сварен боб - нищо друго не ни трябва"

Необходими Продукти

  • сухи чушки - 10 бр.
  • боб - 1 буркан сварен
  • кисело зеле - 300 г
  • лук - 2 бр.
  • сол
  • червен пипер
  • джоджен
  • зелев сок - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките и внимателно отстранете семките.

В тенджера налейте вода и я сложете на котлона. Щом заври я изключете. Сложете сухите чушки. Оставете ги да се накиснат за 15 минути.

Направете плънката, като запържите лука (нарязан на дребно) в мазнина.

Добавете киселото зеле (нарязано на дребно). Запържете добре и добавете боба (предварително изцеден). След няколко минути сложете солта, джоджена и червения пипер. Изчакайте малко и изключете.

Извадете чушките от водата. Напълнете ги със сместа и ги подредете в тавичка. Сложете зелевия сок и полейте с малко олио. Завийте плътно тавичката с алуминиево фолио.

Печете пълнените чушки на 200 градуса за около час. Махнете фолиото и запечете за още 5-10 минути или до лек загар.

Изключете и сервирайте сухите чушки с кисело зеле и сварен боб веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: