Начин на приготвяне
Накиснете стафидите в чаша с хладка вода, ароматизирана с 1 с.л. ром.
Счупете яйцата в купа, добавете захарта и разбийте на пухкава маса.
Пресейте брашното с щипка сол, бакпулвера, канелата и ванилията.
Прибавете сухата смес към разбитите яйца като бъркате с дървена лъжица отдолу нагоре. Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета. Изсипете ги в кексовата смес.
Подмажете и набрашнете тава 20/30 см. Изсипете сместа, отгоре поръсете с подсушените стафиди и 1 с.л. кафява захар.
Изпечете сладкиша на 180 градуса в предварително загрята фурна до приятен загар.
Охладеният сладкиш нарежете на квадрати.
Ябълковият сладкиш става много пухкав и вкусен, да ви е сладко!
Вкусните ябълкови квадрати са готови.