Сиропиран коледен сладкиш

Сиропиран коледен сладкиш
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • портокали - 4 - 5 бр.
  • портокалова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме жълтъците от белтъците, като при жълтъците добавяме седем лъжици захар, разбиваме ги до много пухкава смес.

В друг съд разбиваме белтъците на сняг. Постепенно си добавяме жълтъците при белтъците, като внимаваме полека да ги смесим.

Към сместа прибавяме бакпулвера и брашното, като брашното прибавяме на няколко пъти. Разбъркваме всичко много добре.

Към тази смес си добавяме сока от 1 портокал, както и настърганата му кора. Отново бъркаме и изсипваме сместа в тавичка.

Поставяме в печката и печем на 180 градуса за около 25 минутки.

Сиропа го правим по следния начин. В тенджера слагаме сока от двата или три портокала, кората на един и захарта. Така оставяме да ври, докато сиропът се сгъсти.

След като е готов поливаме сладкиша, който вече е изстинал, с топлия сироп. Оставяме да попие и тогава режем сиропирания сладкиш.

Сиропираният коледен сладкиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: