Начин на приготвяне
Лесен и чудно вкусен Веган крамбъл с ябълки и круши, който можем да приготвим в няколко стъпки:
* чаената чаша за отмерване на количествата на продуктите е с вместимост 250 мл.
1. Обелваме и нарязваме на малки кубченца - ябълките и крушите.
2. Към плодовете прибавяме кафява кристална захар, канела и малко типово брашно и разбъркваме.
3. Разстиламе плодовете в тава, която предварително сме намазали с шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) и напудрили с малко брашънце.
4. В отделен съд смесваме фините овесени ядки, типово брашно, кафява кристална захар, сода, ванилия. Добавяме постепенно и шарлана, като втриваме сухата смес, докато се получат ронливи трохички.
5. Поръсваме ронливата смес равномерно - върху плодовете в тавата.
6. Печем крамбъла на 180 градуса за около 40-45 минути.
И плодовия сладкиш е готов! Ронлив сладкиш, подходящ и за постите. Сочен и хрупкав едновременно - чудесна комбинация!
Чудно Вкусно!
Коментари