Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Традиционни линцери с мармалад

Традиционни линцери с мармалад

Традиционни линцери с мармалад
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
48 мин.
Порции
30
"Със сигурност сте хапвали традиционни линцери с мармалад като деца, можете и сега и то като ги приготвите сами"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 250 грама
  • пудра захар - 200 грама
  • яйца - 3 бр. (само жълтъците)
  • лимонова кора - на 1 лимон
  • конфитюр - за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в дълбока купа. Прибавете маслото, пудрата захар, настърганата лимонова кора и жълтъците.

Постепенно замесете меко маслено тесто, което оформете на топка и завийте със свежо фолио. Оставете в хладилник за поне 2-3 часа.

Ако е много сухо и ронливо тестото, добавете му още 1 жълтък.

Разточете охладеното тесто върху набрашнена повърхност, като изтъните кората до 5 мм.

Ирежете кръгчета, а на половинат аот тях изрежете с малки форми допълнителни фигури - сърца, звезди, цветя и други.

Наредете всички сладки в тава с хартия за печене и сложете в загрята на 170 градуса фурна за около 8 минути.

Щом се охладят, слепете сладките с конфитюр по ваш избор.

Традиционните линцери с мармалад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: