Начин на приготвяне
Пресейте брашното в дълбока купа. Прибавете маслото, пудрата захар, настърганата лимонова кора и жълтъците.
Постепенно замесете меко маслено тесто, което оформете на топка и завийте със свежо фолио. Оставете в хладилник за поне 2-3 часа.
Ако е много сухо и ронливо тестото, добавете му още 1 жълтък.
Разточете охладеното тесто върху набрашнена повърхност, като изтъните кората до 5 мм.
Ирежете кръгчета, а на половинат аот тях изрежете с малки форми допълнителни фигури - сърца, звезди, цветя и други.
Наредете всички сладки в тава с хартия за печене и сложете в загрята на 170 градуса фурна за около 8 минути.
Щом се охладят, слепете сладките с конфитюр по ваш избор.
Традиционните линцери с мармалад са готови.