Начин на приготвяне
Първо разбийте захарта, маслото и солта в подходяща купа. Добавете смлените бадеми и смесете всичко с помощта на шпатула. Прибавете ванилията и яйцето, разбъркайте отново.
Накрая добавете предварително пресятото брашно, индийското орехче и канелата.
Замесете меко тесто, което се увива със стреч фолио и оставя да стегне в хладилник за поне 2 часа.
Тестото за сладки разточете върху добре набрашнен плот. Трябва да се получи кора с дебелина 2-3 мм. Изрежете фигурки и ги наредете в тава с хартия за печене.
Слепените сладки изпечете в загрята на 180 градуса фурна докато видите, че краищата им порозовяват.
Щом изстинат, слепете сладките с конфитюр и ги поръсете с пудра захар.
Коледните сладки линцери с мармалад са готови.