Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Суджук»Класически домашен суджук с кимион

Класически домашен суджук с кимион

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Класически домашен суджук с кимион3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
Порции
20
"За любителите на месните деликатеси - ето как се приготвя най-вкусния домашен суджук"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 5 кг
  • телешко месо - 1.2 кг
  • сланина - 1 кг
  • сол - 110 г
  • кимион - 20 г
  • черен пипер - 25 г
  • черва - тънки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото смиламе на най-едрата решетка. Добавяме го в дълбок съд и слагаме подправките.

Омесваме добре, покриваме съда и оставяме за 24 часа.

Червата измиваме и накисваме за 30 минути във вода.

Отцеждаме ги и пълним с каймата. Оставяме суджука на сухо и проветриво място да съхнат.

През 3-4 дни се разточват, за да станат плоски.

Класическият домашен суджук с кимион е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Абе кимион?
04.12.2022 18:56