Начин на приготвяне
Телешкото месо се нарязва на късове, след което се осолява с предвидените по рецептата подправки.
Поставя се върху решетка, за да се отцеди. Необходими са приблизително два дни, за да се отцеди хубаво месото.
С помощта на машинка за мелене на месо, телешкото се смила и отново се оставя да престои на хладно място за 24 часа.
Накисват се сухи телешки тънки черва за един час в хладка вода. Червата се връзват от едната страна и се пълнят внимателно със сместа. Ако в тях остане въздух, червата се дупчат с игла, за да излезе.
Връзват се с конец и от другия край. Нареждат се на студено място. Хубаво е суджуците отгоре да се покрият с тензух. След това се окачват на проветриво място за 20-30 дни.
Телешкият суджук с бахар и кимион е готов.