Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Суджук»Пикантен домашен суджук

Пикантен домашен суджук

Didi MitevaDidi Miteva
Новак
144414
Пикантен домашен суджук
Снимка: Didi Miteva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Домашни мезета с домашно вино - това ще се окажат двата ни любими зимни спорта"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 400 г
  • свински гърди - 400 г
  • телешко месо - 500 г
  • сланина - 100 г
  • черен пипер - 5 г
  • бял пипер - 5 г
  • кимион - 10 г
  • кафява захар - 5 г
  • мащерка - 5 г
  • чубрица - 5 г
  • риган - 5 г
  • чили - 1 ч.л.
  • черва - за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме всичкото месо с остър нож на много ситни парченца.

Смесваме с всички подправки и разбъркваме хубаво, за да може подправките да се смесят хубаво с месото.

Поставяме в голям съд да престоят на хладно за около денонощие. След това мелим на месомелачка на едрата част и отново разбъркваме.

При желание и търпение се оставят да престоят за още едно денонощие на хладно място.

След това пълним червата и оставяме да съхнат на проветриво място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: