Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Бърз и лесен тиквеник с готови кори

Бърз и лесен тиквеник с готови кори

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Бърз и лесен тиквеник с готови кори
Снимка: Анелия Терзиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (400 гр)
  • тиква - 1 кг.
  • орехи - 250 г
  • олио - 1 к.ч.
  • захар - около 250 г (според сладостта на тиквата, количеството може да е различно)
  • канела
  • ванилия - 2 пакета
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелената и почистената от семената тиква настъргваме на ренде или с помощта на кухненски робот. Колкото по-ситна е тиквата, толкова по-бързо ще се сготви тя.

В тенджерка или друг дълбок съд задушаваме тиквата с малко олио и добавяме вода (около 1 каф.чашка), за да омекне.

Добавяме захарта, канелата, ванилията и орехите, които могат да бъдят смлени на ситно или счукани на по-големи парченца.

Взимаме по две кори и намазваме с мазнина. Слагаме от плънката върху корите и навиваме. Тавата, в която ще печем тиквеника, също трябва да е намазана с мазнина.

Печем на около 170-180 градуса за 40-45 мин, докато хубаво се зачерви.

След като извадим от фурната, напръскваме с малко вода и завиваме с кърпа. При поднасяне може да поръсим с пудра захар.

Бързият и лесен тиквеник с готови кори е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: